top of page

Geen schematherapie...

Jullie zullen al we gemerkt hebben dat we gebruik maken van de theorie van uit de schematherapie. Ikzelf en alle andere coaches zijn ook opgeleid tot schematherapeut. Dat wil zeggen dat we een uitgebreide opleiding hebben gedaan, veel cliënten hebben behandeld met schematherapie en over deze behandelingen supervisie hebben gehad. 

Schematherapie is een therapie voor mensen met ernstige en langdurige klachten. Je kan hier bij denken aan persoonlijkheidsproblematiek, maar ook andere stoornissen die al zeer lang bestaan zoals bijvoorbeeld chronische depressies. Een van de belangrijke werkzame factoren binnen schematherapie is de duur van de behandeling. Langer durende problemen kun je alleen maar oplossen door een langdurend en intensief contact tussen cliënt en behandelaar. 

Schematherapie in één dag is dus per definitie onmogelijk. 

We hebben gemerkt dat ook wanneer je geen ernstige klachten hebt het helpt om te zoeken naar de oorsprong van je patronen. Met onze jarenlange ervaringen kunnen we je hier goed bij helpen. Je krijgt snel inzicht en handvatten om dingen echt te veranderen. Omdat er naar alle waarschijnlijkheid sprake is van een grote gezonde volwassen ben je prima in staat om dit met een beetje hulp van ons en je groepsgenoten zelf te kunnen veranderen.

Wij gaan er dan ook van uit dat er bij jou geen sprake is van langdurige ernstige klachten. Vastlopen in je werk, je af en toe leeg of emotioneel voelen of een vraag naar persoonlijke ontwikkeling is natuurlijk iets anders dan een psychische stoornis. Er is dan ook geen therapie nodig, maar coaching. .

 Wanneer we onverhoopt het idee hebben dat er meer aan de hand is dan je met coaching kunt veranderen zullen we dit natuurlijk met je bespreken en krijg je de helft van je geld terug.  

bottom of page